ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПОДМЕНИМ СТАРАТА ДОГРАМА НА ПРОЗОРЦИТЕ ?

Понякога строителството е ориентирано предимно към красивата фасада на сградата, оригиналната архитектура и атрактивната декорация на стените. За съжаление обаче, на самите прозорци се обръща доста по-малко внимание. Но след известно време точно те стават източник на редица здравословни проблеми в жилището, свързани с поява на влага и недобра топлоизолация. Ако все още не сте се убедили от личен опит в това, вижте защо трябва да подменим старата дограма с нова.

защо-да-подменим-старата-дограма
Досадният конденз..

Ако пластмасата е с ниско качество, тя пожълтява с течение на времето и започва да задържа влага.

Тънките стени на профила причиняват неговата деформация и бързо замръзване.

Минималният размер на въздушните камери не осигурява добра защита срещу ниски температури.

Понякога, за да се намали времето за производство, не се монтират твърди ъглови връзки, което неминуемо води до деформация на контура на прозореца и последващо увисване на щорите.

подмяна-на-тара-дограма

Тънкостенните метални профили обикновено са без антикорозионно покритие.

Предвид гореизложените аргументи, много собственици на нови апартаменти постепенно, след неуспешни опити да елиминират възникналите проблеми, се сблъскват с необходимостта от смяна на прозорците.

zamruzvane-na-prozoreca

Съвременните прозорци са оборудвани със стъклопакет с подобрени характеристики за енергийна ефективност, които ви позволяват да спестите до 74% от топлинната енергия.

Важно е прозорецът да се отваря плавно без тласъци и да изолира достатъчно добре от външния шум.

Качеството на монтажа е един от най-важните фактори при подмяната на дограма. Затова се доверявайте само на надеждни фирми, доказали се във времето.

Една последна препоръка – при избора на нова дограма не бива да се ръководите само от ниската цена. Не забравяйте, че доброто качество винаги си струва направената инвестиция.

nova-dograma-na-prozorcite
Защо домът ви да не изглежда така?

 

За поръчка и въпроси – свържете се с нас!

One thought on “ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПОДМЕНИМ СТАРАТА ДОГРАМА НА ПРОЗОРЦИТЕ ?

  1. Отлична статия! Смяната на дограмата е наложителна ако забележите, че последната пропуска топлинни загуби. По този начин сметките ви за ток набъбват и зимата става още по-студена и страшна за нас. Старите дървении често дават дефекти особено ако не се поддържат правилно, за щастие съвременните PVC профили имат голяма издръжливост и могат да изкарат години наред, без да се налага да ги ремонтирате или да прилагате някаква специална поддръжка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *